Proč je WordPress backend pomalý

Zrychlování webu se obvykle týká výsledných stránek. Tam naháníme body, procenta a zelené hodnoty. Samotná administrace je ale často extrémně pomalá a obsluha trpí, protože taková práce je za trest. Čím to je?

Číst dál

WordPress 5.0 ve znamení Gutenbergu a REST API

Není to tak dávno, kdy vyšel WordPress 5.0 s označením „Bebo„. Ten se nese především ve znamení nového editoru Gutenberg. Neznamená to, že by žádné jiné novinky neobsahoval, ale právě nový editor je dost kontroverzní změnou.

Číst dál

Jak ve WordPressu změnit ikonu webu

Ikona webu neboli favicon je malý obrázek, kterou prohlížeče zobrazují v záhlaví karty nebo někde poblíž adresy webu.

Číst dál

Jak do produktu ve WooCommerce přidat pole

Každý produkt ve WooCommerce má nebo může mít spoustu vlastností. Ale přesto se občas objeví požadavek, který standardně nejde vyřešit. Například připsat ke každému produktu nějakou informaci, která může být pokaždé jiná. Třeba cena za kus v balení nebo informace o dodání.

Číst dál

Jak přidat sloupec do výpisu vlastních článků

Vycházejme z toho, že máme vlastní typ příspěvku (CPT), třeba course. Ukládáme tak školení. Každý příspěvek má vlastní uživatelská pole (custom fields, CF), mezi nimi také datum, kdy školení začíná. Jak ho zobrazit v přehledu všech školení?

Číst dál

Newsletter Rádce pro správce

Každou středu rozesíláme část svého know-how, které jsme pracně získali během posledních let. Zadarmo každému, kdo má zájem stát se zkušeným správcem WordPressu. Není určený našim zákazníkům, nýbrž našim kolegům v oboru. Vracíme tak komunitě to, co jsme získali od jiných. Podívejte se do jeho archivu.