Blog o WordPressu

Tipy pro vylepšení WordPressu.

Jak zabezpečit WordPress

Každý správce WordPressu chce mít jistotu, že je jeho web v pohodě – rychlý, funkční a zabezpečený. Nedělejme si falešné iluze – nic z toho se nestane samo a taky to nevydrží na věky. Je potřeba se o kondici webu starat, hlídat ji a vylepšovat.

Číst dál

Jak hledat a odstraňovat chyby

Občas se můžete s WordPressem dostat do situace, kdy přestane poslouchat a začne se chovat zvláštně. Něco jako puberťák, když má (nebo nemá?) svůj den. Odhalit, co je špatně s puberťákem, je skoro nemožné, ale u WordPressu to tak bezvýchodná situace není.

Číst dál

Výkon WordPressu se sám nezvýší

My jako správci nemůžeme připustit, aby weby našich zákazníků byly pomalé! Já to považuju za svůj trvalý úkol, ba dokonce úkol stavovské cti. (Jo vím, že správci WordPressu žádný společenský „stav“ nejsou, ale to můj negativní postoj k pomalým webům nemění :-))

Číst dál

Rychlá analýza webu

Když web jede pomalu a nebo tušíte, že to není úplně ono, potřebovali byste vědět, kde s úpravami začít. Vyměnit hosting, přidat pluginy, ubrat pluginy, vyměnit pluginy?

Číst dál

Zdraví webu

Nebudeme si hrát na doktory, jde o název položky v nabídce WordPressu. Zobrazuje informace o tom, jak se vašemu webu daří nebo nedaří. Najdete zde i informace o nevhodném nastavení serveru nebo hostingu, což je asi nejpřínosnější.

Číst dál