Blog o WordPressu

Tipy pro vylepšení WordPressu.

WordPress REST API – jak začít

Dneska to bude zase trochu odbornější, ale myslím si, že technologie jménem REST API je něco, co většina z vás takňák intuitivně zná, ale možná nevíte, za jaký konec to vzít a co s tím vlastně dělat. Tak mi dovolte, abych vám ukázal, co jsem zatím pochopil a využil já.

Číst dál

Práce s uživateli ve WordPressu

Na WordPressu existuje pyramida uživatelských oprávnění, nejvyšší uživatelská role je administrátor, nejnižší je návštěvník, který má pouze profil. Mezi nimi jsou role spolupracovník, redaktor, šéfredaktor, které mohou, nebo nemohou provádět různé editační úpravy. Například redaktor nemůže nahrávat soubor, zatímco šéfredaktor může. Je také možné vytvořit redakční radu, protože úpravy provedené redaktorem musí schválit a vydat…

Číst dál

Export a import dat ve WordPressu

Pro export a import dat lze použít několik nástrojů, některé z nich jsou součástí WordPressu, některé z nich nabízí hosting. Proto se vždycky hodí znát a chápat principy databáze a souborů uložených na disku (jakože databázi na serveru mezi soubory nenajdete). Mnoho dat lze z WordPressu exportovat právě touto formou, to znamená na nejnižší úrovni…

Číst dál

Napadený web: Co dělat pro jeho obnovení

Ochranou WordPressu se jeho majitel zabývá obvykle až tehdy, když je web napadený. To je sice pozdě, ale pořád je to lepší než nikdy. Protože i tato negativní zkušenost je cenná. Jaký postup tedy zvolit pro opravu napadeného webu?

Číst dál

Cookies třetích stran přestanou fungovat

Google opět zatřepal internetem a my bychom měli nějak reagovat. Tentokrát nám zakáže cookies třetích stran, nutno podotknout, že není ani první, ani to není překvapení.

Číst dál